Istiqomah






بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Hana pernah berada dalam situasi yang Hana rasa dekat dengan Allah.:') Masa tu memang tak fikir lain dah.Confident habis! Tak sabar nak mati.hahaha Poyonyalah :P Bukan apa.Makin lama hidup.Makin menggunung kuantiti dosa.
.
Dan Hana jugak pernah berada dalam situasi,hati terasa diabaikan dengan kasih sayang Allah.:') Nikmat sangat layan indahnya dunia yang bersifat sementara ini,kasih sayang Allah Hana abaikan.T^T Dan jiwa pun terdorong untuk resah tak kira masa.Hah! Masa tu baru pulak pakinson takut malaikat maut tiba-tiba say hello.Hahah T^T
.
What can I say is,istiqomah itu mahal.
* cewahh hahah apa ko ingat setia ja ke yang mahal?! :P hohoho.
.
Well,pagi ini kita Islam,petang nanti boleh jadi kafir.*Nauzubillah* Tapi hakikatnya begitu.Taubat buat lagi! Taubat buat lagi! Taubat buat lagi! T^T tak apa beb! Janji dalam diri kita masih ada sense nak booking syurga kat akhirat kelak.^^ Tak apa! Kita memang tak sempurna.^^ But at least kita cuba untuk jadi better day by day.Cuba ja! :') Perit mana pun just lawan perasaan nak putus asa dengan rahmat Allah tu.Percayalah,kalau kita non stop keep on trying untuk jadi better,mustahil Allah tak hadiahkan hidayah dalam hati kita.^^ Mustahil! Sebab setahu Hana,Allah itu tidak kejam.Just kita yang zalimi diri kita dengan langgar perintah Allah.Sedangkan Allah begitu menjaga martabat kita sebagai khalifa-Nya di muka bumi ini.:') Allah larang sebab tak nak diri kita dapat mudarat.Dan Allah suruh sebab dia nak hati kita sentiasa tenang,at the same time supaya kita dapat rasa nikmat syurga-Nya kelak.!
.
Hidayah 100% milik Allah.^^ Kalau nak.Usaha! That's it! K'bye! Hahahah kekwat betul outtro dak gangster ni :P

- Selamat mencari Hidayah! Carik sampai jumpa tau! tau! ;) 


.

No comments: