Saturday, 24 October 2020

So far...

Image result for cute positive gif quotes

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Dear me, let's survive this Semester! :)

Assalamuailakum dan Salam sejahtera semua...

MashaAllah Hana  ke tuuu? hahahaha sejak-sejak online class ni dah reti nak beradab yaaa? haahaha :P

So I'm going to make a quick update about my life as a student so far. Cewah... cewah kemain lagi poyoooo! hahaha

Alhamdulillah it's been about two weeks Hana online class. And yeahhh!! Hana survived so far hahah. 

Actually kan... Hana bermula dengan Minggu Aluan Pelajar secara atas talian. Dari situ, Hana dikumpulkan dengan lebih kurang 23 orang students yang sama course dengan Hana sebagai satu group yang diatur oleh seorang senior terpilih. Kitaorang berkenalan buat pertama kali melalui aplikasi "Zoom meeting". And that was my first experience using Zoom. So can't explain how awkward I was hahahaha dah lah pakai telekung, pegang camera goyang-goyang dah tu masa nak introduce diri, mic tak bunyiiik pulak dahh hahahaha T^T Mana nak jumpa manusia se'noob ini?

Kemudian apabila tamatnya Minggu Aluan Pelajar, maka bermula lah fasa stress dalam hidup Hana sebagai seorang student atas talian. Hahahamboi awal betul nak stress kan? >_< Well, bukan lah stress sangat pun... cuma masih belum adapt sangat dengan situasi masa 2 hari pertama kelas atas talian dijalankan. Faham-faham je lah dugaan kelas atas talian ni kan? hehehe :'). 

But alhamdulillah for now, Hana dah ok dah dengan keadaan baru ni. Member pun dah ada sikit-sikit. Hana happy sangat sebab dapat berkawan dengan pelbagai bangsa. Most of them semua nama-nama omputeh hehe. Nak je shout out their names here, but setakat ni none of them know I have a blog ngeheh :3.

Oh ya, the best part is I am selected as a leader of my group assignment. Perghhhh rasanya seperti menjadi Eron-Man haha. Imagine if they meet me in person, mungkin diaorang takkan pilih Hana jadi ketua hahah. I'm sure everyone will be surprised looking at how small their leader is. But lucky me!!! hahaha :P Well, I like this experience.

Ok lah itu ja "so far" yang Hana sempat nak share. Mungkin cuti mid sem nanti Hana boleh cerita panjang-panjang lagi. Oh ya, lupa nak cakap, satu sem ni Hana kena Online Class ya kengkawan hahaha :') 
.
Sekian! Take care ya semuaaa!! ^_^

6 comments:

Cuya Cuya said...

Wah seronok la Hana.Bagus2,awal2 dah jadi ketua. Will get a new experience in a new environment.

Sis pon dah belajar..dah banyak esaimen..tapi tk bercerita pon dekat blog.

All the best Hana!

thes thes said...

good luck for your classes hana ! hang in there !

Atie Zieya Atie Zieya said...

omg you are happy being a leader! hehe thats a good motivation.. myself dulu kalau boleh its ok not to be a leader ! hahaha

Hanachie Hanachie said...

@Cuya

Actually best jugak dapat title ketua ni hahaha :P Although a little burdensome... tapi Hana SUKA hahahah.

Oh ya, good luck in your studies kak Cuyaaaa!! ^_^
 

Hanachie Hanachie said...

@thes

Awwww thank you so much awak!! :')

Hanachie Hanachie said...

@Atie Zieya

Hahah ha'ahh kak Atie, sbb auto motivated nak fokus bila jadi ketua ni hahah
.
It's challenging, but I love challenge ngeheheh :3