Monday, 5 October 2020

Postponed



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Gwenchanakoya - It'll be okay! :)

Hollaaa everybadehh! 

First of all, congratulation kepada diri sendiri sebab berjaya bukak dashboard blog setelah berkali-kali tipu diri dengan ayat "alahhhh esok-esok je lah update" hahahahah ;P. Alhamdulillah, tahap kemalasan Hana belum sampai skala kritikal lagi :3 ngeeeh! 

So yah selepas mengharungi bulan sad-tember, kita beralih pula kepada bulan oc-trouble yaa kengkawan hahahaha. 

Well, I thought October would be a month full of adventure to me >_< hehe sebab finally dah tak menganggur kan? Tapi tu lah... know-know kemasukan uni kena postpone hahahaha. *Guyss tu gelak sedih tau! so jemput komen "takziah" banyak-banyak kat bawah yaaaa? hahahahaha :P

Sebetulnya, frustrated jugaklah masa dapat tau berita ni. Sebab Hana actually excited gila nak start "new adventure" dalam hidup Hana (setelah berbulan-bulan sendu tak ada komitmen) hahah. But, macam semua orang pesan kat Hana... "setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya". 

Dan alhamdulillah... personally for me, Hana dah nampak hikmah disebalik semua ni. Wuuuuu hikmah apakah itu? hahaha sorrylah tak cukup rajin nak cerita :P.
.
Apa-apa pun... Sem 1 tetap Onz. Which makes, Hana yang tak dibenarkan gerak ke Universiti (disebabkan kenaikan kes covid-19) terpaksa menjalani online classes. Haahaaha lagi lah awkward belum ada basic apa-apa dah kena online class :') perghhh ke'stress'an apakah ini?! hahaha haaaip!! tak baik lah merungut dengan ujian Allah! T^T 
.
Anyway, kepada yang kena postpone jugak tu... Sama-sama lah kita stay strong yaa? It's okay, things will get better soon :) :). 
.
Oh ya, Hana belum cerita lagi Hana dapat uni mana kan? hehe it's going to be a long explanation and Hana tengah tak rajin sekarang ni... so next entry lah Hana cerita ya? hahaaha. 

Ok dah, itu je nak luah. Bubyeee! :3 

p/s : I was supposed to update my "farewell entry" last week, but everything has cancelled. Nanti bila Hana betul-betul gerak uni, Hana update ya!! Inshaallah... 

16 comments:

Wak Lat Wak Lat said...

okay cik hana., semoga dipermudahkan urusan sekolah tuuu., ;p

Atie Zieya Atie Zieya said...

online study ni byk betul cabaran kan, apa2 pun good luck tau

dear anies dear anies said...

posyponed secara fizikal je tapi belajar tak leh postponed...btw selamat belajar ya hana... ;-)

anakdenesor anakdenesor said...

ada hikmahnya cik hana..semoga berjaya dunia akhirat..hey update la selalu..babab kang hahah

Hanachie Hanachie said...

@Wak Lat

Hee thank youuu! :)

Hanachie Hanachie said...

@Atie Zieya

Ha'ah kak! But alhamdulillah, at least Hana tak perlu panjat pokok T^T huaaa hashtag team Veveonah

Hanachie Hanachie said...

@dear anies

Hahaha baiklah kak Anies ;P
.
And.. And.. And.. Thank youuuu!! ;)

Hanachie Hanachie said...

@anakdenesor

Hahaha akak belanja Hana aiskrim sekotak baru Hana rajin nak update.
.
And... You too, semoga berjaya dunia akhirat *hikss >_<

aienienka aienienka said...

Hahaha semangat nak jumpa roommate, sekali.. Masih di katil yang sama. Okay, I is gelak. Hahaha Tak apa. Norma baharu gitu. anyways, congratz dapat sambung belajar. Nanti dah sg uni tu keep la update blog, ikut phone pun boleh. Janji u bebel² I is baca jerr Haha

Hanachie Hanachie said...

@aienienka

Hahaha sedih kan kak Aien :') but it's okay! For now, so far so good ;) walaupun a bit pressure but it's enjoyable. Hehe kak Aien, you know what the best part is? 😆 Hana jadi leader group assignment!! Fuyooooh >_< hhahaahaa tu yg takdak masa nak jenguk blog 😆😅

Nurul Aziz Nurul Aziz said...

Hahaha. Okay lah akak ucapkan takziah dekat Hana. Kesian korang tak dapat merasa uni student life lagi. InsyaAllah soon you'll experience that life Hana. Sementara itu, all the best dengan online classes.

dear anies dear anies said...

assalamualaikum😊😊

LampuHijau LampuHijau said...

LH mula tangguh lepas tu batal terus 😂. Baru semangat nak balik

Hanachie Hanachie said...

@Nurul Aziz

Hahaha Inshaallah soon :). Yang pasti for now, satu sem kena online hahaha >_<
.
Btw, thank you kak Nurul <3

Hanachie Hanachie said...

@dear anies

Ehem! ehem.. waa'laikumussalaaaaammm.... ^_^

Hanachie Hanachie said...

@LampuHijau

Hahaha alahai kesian awak :')