Wednesday, 27 May 2020

Hashtag Raya Rumah



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Happy Eid, musleem :)


Wahh dah raya erk? hahaha means sebulan jugaklah Hana tak update new entry. Fuh ingatkan nak lenyap lagi lama. Biasalah kan? tak busy buat-buat busy hahaha. Btw, sorry sangat-sangat kepada yang tinggalkan komen sejak bulan lepas Hana tak publish2 tu... heee :D I just don't feel like blogging during that period of time. Tak ada specific reason. Cuma tak ada mood ja... Hmmm banyak betul koner-koner, letak perkataan 'malas' ja kan senang! kahkahkah. But I'm so sorry guys. I never meant to ignore each of your comments. I was just taking some rest from this blogging world. Jeongmal mianheeee. :'). There I go... being so dramatic even though no one actually care hahaha.
.
But here I am, wishing all of my musleem readers Selamat Hari Raya!! Wah, sampai tak vibe tu? Hahaha sis yang tengah typing ni pun tak berperasaan nak wish.
.
Raya tahun ni raya paling sendu seumur hidup Hana. Hahaha last year sendu jugak, tapi raya tahun ni lain macam sikit dia punya level sendu hahaha. Raya paling tak berperasaan, to be honest. But syukurlah tak ada tetamu sangat. Ngam timing sis nak mengelak dari kena bawang pasal result stp. Hahaha
.
So setakat ni korang beraya kat mana ja? Hana alhamdulillah... setiap bilik Hana dah singgah. Especially bilik sendiri lah paling kerap Hana gi beraya. Kemain meriah lagi hidang kuih muih atas katil. Hahaha okay gurau. Sorry lah sejak-sejak pkp ni tak waras sikit! Hmmmmm :") Ok lah... tak waras banyak sebenarnyaaa hahaha.
.
Haihhh tak tau nak sumbat topik apa lagi, so rasanya itu sahaja yang Hana menyempat nak update... Again, Selamat Hari Raya! Semua Orang ^_^
.
~ Kalkeyo.

32 comments:

aienienka aienienka said...

All the best Hana. Sis doakan Hana dapat jawab dengan baik, dan moga lulus hendaknya. Aamiin.. ^^

Selamat hari raya juga, raya yang tak serupa raya kan?

Oh, Sis tak ada tips so.. tak nak la share apa-apa . Haha

Hanachie Hanachie said...

@aienienka

Amiiin ya Allah...
.
hehe so sweet of you kak Aien, thank you sudi doakan... hilang sikit rasa neves hahaha awal betul Hana neves :')
.
Tak ada tips pun tak apa.. Hana saje je cuba nasib tempek notis tu kat situ hehe :3 anyway, thank you again kakak!!

Warisan Petani Warisan Petani said...

Dah bacakan doanya
Aamiin.

Han Hanni Han Hanni said...

All the best ye!

thes thes said...

selamat hari raya hana ! best of luck for your medsi test !

Lya Amie Lya Amie said...

Honestly sedikit sebanyak bersyukur juga Raya dalam tempoh PKPB ni sebab jadi takde la teruk sangat preparation so tak penat sangat. Hihi. Tapi kesian juga yang tak dapat rentas negeri untuk balik beraya. Semoga Raya tahun depan kita dpat sambut seperti biasa semula. Selamat hari Raya!

Hanachie Hanachie said...

@Warisan Petani

Heeeeeeee :D Terima Kasih!

Hanachie Hanachie said...

@Han Hanni

Thank you... :3

Hanachie Hanachie said...

@thes

Thank you!! gomawo yaaa... :3

Hanachie Hanachie said...

@Lya Amie

Haha so truee raya tahun ni raya paling santai. Pinggan pun tak banyak sangat cuci hahaha kalau sebelum ni raya pertama ja dah tak muat sinki nak letak pinggan kotor...

izzati日向 ♥ izzati日向 ♥ said...

Happy eid ya sis!! Maaf zahir dan batin!! How i miss you hehe. And good luck too!! I know you can do the best! Break a leg, okay!! <3

Hanachie Hanachie said...

@izzati日向 ♥

Wah ada orang rindu rupanya... Heeeeeeeee thank you Aty >_< hehe miss you too, good luck for your future as well <3

Nurzarini Ismail Nurzarini Ismail said...

"Ya Allah, permudahkanlah Farhana binti Idrus untuk menjalani ujian Medsi dengan tenang, baik dan lancar. Semoga semua jawapan yang beliau kemukakan melayakkan beliau ke peringkat yang seterusnya..."

Aamiin..goodluck Hana! All the best!

Semut Senyum Semut Senyum said...

Assalamualaikum Hana. Lama tak singgah sini. btw tahniah utk stp tu.. SElamat hari raya Hana!

Hanachie Hanachie said...

@Nurzarini Ismail

haaha sweetnya akak siap copy paste lagi ;P
.
hehe thank you! thank you! ^_^

Hanachie Hanachie said...

@Semut Senyum

Waalaikumussalam... hehe result Hana besye2 ja nak tahniah pun tak layak hahaha. But terima kasih banyak yaa :)

Hans Hanis Hans Hanis said...

senasib lah kita
raya tahun nih memang rasa sendu gila
beraya dengan kucing jer
hahaha

Hanachie Hanachie said...

@Hans Hanis

Alah sedihnyaaaa...
.
Just yesterday, raya saya a bit normal sebab dah lepas kuarantin 14 hari. Alhamdulillah :') but stay strong to you and all people out there yang masih beraya secara sendu.. :")

Silah Hassy Silah Hassy said...

Tak ke mana2 pun juga raya ni. Apa pun selamat hari raya. Biitaufiq wannajah..

Hanachie Hanachie said...

@Silah Hassy

Ha'ah sama lah haha... Selamat hari raya jugak! :D
.
- Syukran jazilan ;)

Acuyuhan Acuyuhan said...

SELAMAT HARI RAYA!!! menarik :) done follow, follow me back.. thanks
http://acuyuhan.blogspot.com/

Hanachie Hanachie said...

@Acuyuhan

TERIMA KASIH!!! :) ;) Japgi saya beraya kat sana ok?

izzati日向 ♥ izzati日向 ♥ said...

izzati still tunggu entri baru kak hana!! rinduuuu!! 😭❤️

Cikgu Badar Cikgu Badar said...

Selamat hari raya Aidilfitri.. tahniah

Hanachie Hanachie said...

@izzati日向 ♥

Sorry Aty. kak Hana tak ada idea lah nak update pasal apa... life tengah sendu skang ni hahaha :P Inshaallah kalau ada something new kak Hana update ok?! ;) ;)

Hanachie Hanachie said...

@Cikgu Badar

Terima kasih banyak cikguuu! :) :)

Tqa London Tqa London said...

Haha hashtag raya rumah hehe
Anyway, Eid Mubarak to you and your family. May you have a blessing Eid.

Hanachie Hanachie said...

@Tqa London

Heee thank youuuuu!! you too, have a blessing Eid ^_~

anamizu anamizu said...

kitew pon hashtag #RayaRumah je tahun ni takde pegi beraya mana sangat sbb adik beradik semua stuck tak dapat rentas negeri nk balik raya hehe

Hanachie Hanachie said...

@anamizu

hahaha mesti akak happy gila kan bila dah boleh rentas negeri? Btw Hana still tak dapat bersua muka dengan cousin2 Hana. Mungkin dalam masa terdekat kot...

dear anies dear anies said...

assalamualaikum... hi everything! ;-) sihat ke tu? maaflah... baru laa ni dapat memunculkan diri. bukan sebab kuarantin tapi... err malaslah nak cakap hahaha... tak tau nak cakap apa. just harap lepas ni kita dapat bertegur sapa lagi macam dulu2... jgn lupa jenguk2 blog sy tu. sy dah bersihkan segala habuk dan sawang2 hahaha...see ya!

Hanachie Hanachie said...

@dear anies

hahaha hyeee everthing!! :P tak apa... blog kite pun hampir jadi hutan tropika jugak sebenarnya hahaha.
.
Btw, glad that Kak Anies Awesome is back! ngeee :3 Pasni bolehlah kita skodeng antara satu sama lain haha.