Friday, 7 February 2020

Segment Blog Review & Cheerful Bloglist By Hana



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Recently, Hana mengalami sebuah perasaan down yang susah untuk orang lain selain diri Hana faham. So, instead of express those unexplainable hurts, I decided to do something out of my comfort zone in order to vanish them all. 

As stated in the title, Hana nak buat segment blog review dan pencarian bloglist "Cheerful" untuk bulan March, April, Mei dan bulan-bulan yang berikutnya sampailah tarikh akhir bagi tahun 2020 ni.  Hamboiii!!  Hahaha Hana tak suka benda yang alang-alang. Itu yang pulun habis sampai akhir tahun ni. :P so, semoga aja ini bukan kerja gila yang end up akan memalukan diri sendiri. HAHA Maklumlah dah pernah cipta sejarah buat segment tak jadi kan?! hohohoho :P 

Syarat-syarat untuk membabitkan diri :


  • Follow Blog Hana (Nanti Hana follow balik)
  • Buat entry dengan tajuk " Segment Blog Review & Cheerful Bloglist By Hana "
  • Sertakan banner di atas dan backlink ke entry ini. 
  • Dekat entry tu, nyatakan 1 kata-kata motivasi yang korang suka. (Kalau tak ada kata-kata semangat, letak lagu motivasi ataupun motivational experience pun boleh!)
  • Komen url entry tersebut di ruangan komen bawah ni.
  • Siap! Selamat Bersegment :)
  • Extra thing : Kalau rajin, sila ceritakan atau ulas secara ringkas kenapa korang pilih motivasi yang korang nyatakan tu *yang ni tak wajib pun :)


       SEGMENT TAMAT (15 February 2020)

"Announcement will be updated on Monday night (17/2/2020) around 9.30 pm"


Bulan March nanti Hana akan masukkan semua peserta dalam Cheerful bloglist Hana selama 10 bulan. Plus, 2 entry yang paling Hana suka according to the *extra thing* yang Hana sertakan kat atas akan di-review oleh Hana nanti by week. So dengan itu, Hana harap adalah yang sudi bersubahat menjayakan segment Hana ni. Ngehehe ^_~  Apa-apapun Hana tak expect untuk sambutan yang gempak pun. Sebab blog Hana tersangaaatlah besye-besye. Hahaha so at least capai 2'3'4'5 penyertaan pun dah syukur sangat dah tu.


Participants List :

27 comments:

Cuya Cuya said...

Bismillah..

Malam ni jugak siapkan entri pendek
Kita support awak!

Heheh

https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html?m=1

Etuza Etuza said...

Intersting..good luck..

Rubiah Kadir Rubiah Kadir said...

Moga segmen ni dapat sambutan yang meriah 😁

Hana, nak down tu boleh. Tapi sekejap je. Jangan lama-lama layan perasaan tu ya. Hehehe
Done follow Hana #441

izzati日向 ♥ izzati日向 ♥ said...

Hehe, nanti izzati join ye. Good luck, sis. <3

izzati日向 ♥ izzati日向 ♥ said...

Izzati join!!

http://twinklelittleizzatistar.blogspot.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html?m=0

<3

mamapp mamapp said...

Aslm Hana.. mama join ye
http://www.mamapipie.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

Jemput join giveaway yg sedang berlangsung juga ye

Ziana Eunos Ziana Eunos said...

Gee join 😃

http://www.zianaeunos.com/2020/02/segmen-bloglist-review-cheerful.html?m=1

Safirul Amar Bin Hj. Azmi Safirul Amar Bin Hj. Azmi said...

Salam, saya turut serta

https://www.safirulamar.com/p/ok-terlihat-segmen-ini-dari-bloggers.html

aienienka aienienka said...

Aien join tanda support! ^^

https://www.aienienka.com/2020/02/segmen-blog-review-cheerful-bloglist-by.html

dear anies dear anies said...

selamat bersegmen ya hana

Mell Mell said...

Assalam Hana... hai salam kenal..
Saya join ya segment ni.. 😊

https://mellcomell.blogspot.com/2020/02/segmen-blog-review-cheerful-bloglist-by.html?m=1

Tiara Sapphire Tiara Sapphire said...

join :)

https://tiaarasapphire.blogspot.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

Mia Liana Mia Liana said...

joinnnn

https://www.mialiana.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

Miss Syahbanu Miss Syahbanu said...

join juga..

https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

Umi Nazrah Umi Nazrah said...

dah join ^_^

https://www.uminazrah.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist-by-hana.html

Muhammad Naim Abdullah Muhammad Naim Abdullah said...

Assalamualaikum.. Naimjoin

https://pemudattbc.blogspot.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

A N I S A N I S said...

Assalamualaikum, Anis pun join this :)

https://moonroha.blogspot.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

NiniHanini NiniHanini said...

Salam hana, nini join jugak hehe :3

https://itsninisblog.blogspot.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

Misya Misya said...

http://www.aimisyahirah.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

Farhana Jafri Farhana Jafri said...

join sini tau Hana!

https://www.farhanajafri.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

Sayidah Napisah Sayidah Napisah said...

Datang support hehehe. Joinn!

http://www.sayidahnapisah.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip said...

selamat bersegmen =)

ray ray said...

omg semoga giveaway hana meriahhh. ade kesempatan akak join nnt ya

adianiez AIDA adianiez AIDA said...

oh, dah tamat.
baru nak join segmen Hana.
takpe. aida folo :)

Nor Ain Rusli Nor Ain Rusli said...

Semoga hana terus tersenyum :)

https://akukaudansesuatu.blogspot.com/2020/02/segment-blog-review-cheerful-bloglist.html

Haziq Life Haziq Life said...

say dah join dan klik follow.
Hanif Fotografi

Hanachie Hanachie said...

@Haziq Life

Mintak maaf :) Segment dah tutup...