Showing posts with label Random. Show all posts
Showing posts with label Random. Show all posts

Sunday, 5 August 2018

Hectic Weeks



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Holla!!

Knock! knock! who's there? Hana is here!! hehehe >_< 
.
Whoaaaa this missing girl is finally here! phewww?!! :P
.
Ok lah Hana nak cepat ni.So tak nak mengarut lebih-lebih.Kang ada yang tekan butang X kat tepi tab tu :P hewhewhew.
.
So yah! Hana pegi mana 2 minggu ni? >_< heehehe sorry she's been busy lately.Bizai,penat,bad mood,tak ada life! HUH! banyak benda yang Hana nak cerita kat korang senarnya.Tapi tu lah,masa lapang limited edition sangat :P *acewahhh ye lah tu! 
.
Hehehe anyway start dari minggu ini,Hana dah busy dengan schedule yang berisi pada hujung minggu.Yesterday baru habis satu event which is Program Jejak Siswa untuk student form 6.Fuhh! boleh  tahan letih jugaklah bila program habis jam 3.30.T^T rasa macam baru balik dari Kem  3 hari dua malam >_< hehe but alhamdulillah,itu dah lepas.Then next week pulak Hana akan busy dengan amali Sains Sukan (Penganjuran Sukan).Nebes jugaklah mengenangkan part tu :P heheh lagi pun Hana ambik alih bahagian Futsal.>_< hmmm... never mind! Just go for it! And..... the next next day which is Isnin-nya pulak Hana akan menduduki exam mid semester 1.Huhuhuhuhu Mengenangkan itu pulak,haihh jangankan nebes... rasa macam nak patah balik pun ada! T^T  But it's ok! budak Hana tu,jaranglah mengalah sebelum berperang :P acewahh! hopefully so! 
.
Ok... memandangkan Hana akan busy for the next 2 weeks,sooo dengan ini Hana nak tinggalkan note lah kepada peng'skodeng setia blog bersawang Hana ni... Bubyeeee!!! don't miss me ok?! hahahaha guys? tak rasa nak sepak ke? :P hohoho reti pulak bagi ayat bimboo en? haih!! kata gangster?!! :P 
.
.
Sekian.... *nah simpan sorang satu "  <3 <3 <3 <3 <3 "


Btw,Hana dah ubah url blog ni atas sebab-sebab tertentu yang Hana tak boleh describe a.k.a it is something privacy to me.So... Inshaallah url baru ni akan digunakan untuk masa yang berpanjangan.Heheh and... sorry tak dapat blogwalking kaw-kaw... Hana cuma sempat balas komen yang dah berkurun tak terpublish tu ja.... :') Mr.STPM dah makin kejam lately T^T 





Saturday, 7 July 2018

I am a Fighter!!






بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!

.
Fuhh! 2 minggu tak update! patutlah sendu semacam ja PV blog ni >_< alhamdulillah,Hana ada ja ni.Tengah bizai pikir masa depan dengan Mr.STPM :3 hehehe
.
So what had I through for the past 2 weeks?
.
Honestly,I've been busy with  endless duty as a human.You know,duty as a daughter,student and a sister to Aliya Zulaikha :3
.
Hah! Tu lah pasai dia blog terbengkalai.Hohoho besalah.Pompuan.Kat sekolah kena struggle kat umah pon kena struggle jugak :P hewhewhew.*acewahh! Acah anak pompuan mithali pulak dah! Kaki nak kaki? Hohoho :P
.
Honestly,since habis cuti raya tu,Hana lalui hidup yang dipenuhi dengan ke'struggle'an yang tak dijangka.Emosi pun mudah terganggu dalam masa yang sama.Asyik rasa nak nangis ja... sometimes terpakasa cari bahan untuk force a laugh supaya dapat stabilize mood yang asyik down tak sudah-sudah.Entah lah kenapa?? sehari tak rasa down macam tak sah! :'( It makes me tend to feel empty!.:') 
.
And everyday feels like a battle... Hari-hari yang dipenuhi dengan ayat " You Can and You Will!!! "   " Kau kuat! "   " lantaklah! Redah ja! "  yang Hana lontarkan extremely loud dalam hati for every single tough moments.Hari-hari yang dilalui dengan sesi menjerit lepas geram dekat bilik tidur.Hari-hari yang diisi dengan bahan-bahan motivasi buat penguat diri.:') Dan... air mata kalau tak tumpah dalam satu2 hari tu,dah dikira satu miracle buat diri yang suka acah gangster ni! And feeling like budak Hana tu dah memaktubkan diri dia dalam lagu 'fight song!' setiap kali dia rasa nak give up.
.
You know what? ^^
.
She learn that she's strong... and capable!
.
Yes she is!! :') Sejak dua menjak ni Hana belajar untuk kuat kerana Allah... walaupun hakikatnya 'it's easy to say and hard to be proved' but she's trying!  :') Hana cuba untuk kuat sebab  dia tau,yang dunia ini neraka untuk orang beriman dan syurga buat orang kafir...
Jadi dia pilih untuk redha dan kuat hadap halangan demi halangan yang tak berkesudahan tu... She knew it's just a temporary pain.And at the end,it's gonna worth it! YES it is! ^^
.
Ujian jika dilalui dengan rasa redha dan tabah,akan menjadi asbab untuk Allah hapus dosa-dosa kita.... dan dengan ujian juga,kita akan terdorong untuk dekat dengan Allah.Just in case kalau kita sedar,yang Allah uji sebab sayang.Instead,kalau kita anggap ianya beban,maka makin jauh lah kita dengan sang Pencipta.kan? Kan? :')
.
So yah.I choose to stand firm! Because that's the only choice I have when I don't wanna lose again!
.
Sekian sesi luahan perasaan dari Hana yang dibuli teruk oleh Mr.STPM.hahah hamboi! Bunyik macam kejam sangatlah Mr.STPM tu ya... :P hehe tak lah jugak.Just it's quite hard when you dream to get 4.00 and at the same time you face some other problem that you choose to settle it by your own.T^T huhuhu besar masaklah Hana ni senarnya... tak apalah! Hana kan gangster! :P heheh :')
.

Sorry lah,kalau Hana selalu lambat balas komen visitors blog Hana yang baik hati tu .^^ Tapi seriously masa lapang Hana sangatlah limited edition.Hehehe so harap memahami lah ya ^_^


Tuesday, 19 June 2018

Mat Ri Ye!!


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Holla!
.
Di kesempatan yang tak berapa nak sempat ni,Hana nak ucapkan Mat Ri Ye!!! Af Ir Tin,da ca log Na .hahaha :P ucapan ikhlas daripada Uchux Raver *Pepandai lah translate sendiri ya :P hehe Btw,jangan tanya mana oh oh tee dee,family raya photo,bomereng dan seangkatannya tu tau! family Hana tak sporting macam family korang T^T









Dan jangan takleh brain pulak bila ini ja yang sempat di'snap walaupun dengan tak berapa jayanya... :') huhuuhu lupa nak tarik nafas masa acah2 candid kat gambar first tu hahaha so hopefully tak ada bonjolan dapat dikenalpasti kat mana-mana lah ya >_< hehe  
.
.
Sekian... Dah boleh gi sambung acara pengeboman depan rumah masing-masing hahaha :P Btw,komen siket baju raya korang colour apa? Mana lah tau sedondon dengan Hana.~ Aciaaa! >_<


Kepada yang sudi invite Hana untuk join segment tu,nanti Hana join ya!! ^^ Sekarang ni tengah dalam mood World cup :P hahah taklah,busy siapkan homework sebenarnya T^T 

Saturday, 26 May 2018

Rezeki Bulan Ramadan





بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Alhamdulillah...
.
That should be my first word at moment I get to know that I'm the lucky one of kak Siqah's GA.But sorry I can't help myself from saying Weeeeeeeee!!! >_< hehe after few minutes of grinning insanely then I finally said alhamdulillah excitedly :3 hohoho no manners betul lah budak Hana ni :P btw alhamdulillah sangat! Sangat! Encik rezeki kasi chance kat Hana untuk menang GA lagi kali ini.Heeee :D Perasaan Hana bila menang another GA ni tak jauh beza pun dengan perasaan Hana masa menang GA kak Ana dan kak Nurul dulu.Exactly the same which I wanna cry,laugh and scream at the same time hehehe.Separa sewel lah tu maksudnya hahahaha.Excited tahap hilang akal :P.
.
Honestly Hana tak expect apa-apa pun since peserta GA " Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa" ramai tahap kebabom! :3 and lagi pun senarai hadiah dia gempak kemain lagi.Ya lah jenama duck kot! Siapa tak nak kan?! Hahah lagi-lagi bila dapat free.Hah! Memang sah satu ke'aneh'an  kalau tak excited ala-ala spesis setengah tiang bila menang.hehe Sorry lah sis tak boleh kawal ke'excited'an yang membuak-buak ni.Haha memang dah tak boleh bawa bincang dah! >_< so sila lah sepak berjemaah :P
.
And,and and! Sila juga banjiri ruang komen dengan ucapan tahniah ya.  "....."   "???!!!!"  
hahaha tak adalah gegurau ja! :P sis tak sepoyoh itu hokey! Hehe Well,Hana spesis manusia yang usually say  "adoi! Rasa besalah kat peserta lain lak bila menang ni" hahaha :P boleh caya ke tu?! Ke saja nak disepak kali kedua ni >_<  hohoho ok lah sekian sesi mengarut.So itu sahaja entri poyo sedunia daripada Hana.^^ Sila jangan jeles tau! Haha :3
.
Happy Fasting Musleem :) Al-mulk jom sebelum tidur! ^^

Sunday, 13 May 2018

Random Update


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Esok sekolah.Esok punya esok Inshaallah dah puasa dah.Yeahhh!! Who's excited to meet Mr.Ramadan?! ^^ heehe So before Hana lenyap ditelan arus masa dalam ke'busy'an seorang student *acewah* better Hana buat little update untuk blog ni.

Btw,mood menaip tak berapa nak on sangat lah beb *amboi level slumber ko* hohohoho :P So Instead of buat huraian berunsurkan ayat yang memenuhi kriteria KBAT Hana decided untuk share video bermanfaat yang sudah terang lagikan bersuluh dirembat dari YouTube.*takda masa sis nak buat video sendiri :P* 

Pengisian video ni ialah berkaitan dengan ceramah bulan puasa dari PU Azman.Korang-korang yang kenal PU Azman mesti taukan berapa skala sempoi Ustaz ni.>_< hehe seriously tak pernah bosan dengar ceramah beliau.So kalau nak tolong isi tabung pahala Hana sila lah klik play button di bawah ni.Kalau tak nak,klik kat Youtube pun boleh :P hehe *Tiada unsur membodek di situ ya* hohoho  >_<





Jom! Jom! Cari ilmu dalam video ni.^^

.

Selamat menyambut bulan Ramadan kepada korang-korang yang beragama Islam.^^ Semoga Allah kasi chance kat kita untuk bertemu dengan Mr.Ramadan lagi sebelum sempat Malaikat Maut say 'Hello' T^T Inshaallah... Anyway,fighting for a better tomorrow ok?! ^^ k.bye! Esok skolah >_< Tak sabar nak sambung mimpi semalam ~Zzzzzz

Tuesday, 19 December 2017

Sonata Philophobia


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!

Sonata philophobia.




Sounds mysterious.
It is actually my first manuscript before Prince Pencerap Langit (Our Friendship Never End not listed as my manuscript since I don't find any way to finish it means I'm not interested with it).I been keeping it since 2015.But I am still afraid to send it to any production.I just insecure.But also because I realise there are so many things to be fixed in that manuscript.So better I fix it first before decided to the next level.

What is the story about

It is about Hans which her real name is Amiratul Hana.She's tomboy and philopobhia.Her sister Auni just passed away a month ago.She through a bad life since then.But suddenly Haiqal the one who break the philophobia came into her life and cheer her up.At the same time the mystery of sonata hit her life.Haiqal helps her to solve the mystery.... What is the sonata actually mean and what is the mystery of it?

Wanna know? Then buy my book.

Hahaha kidding! Hana not really sure to work for it.Not ready yet to be an author before the age of 20.


Sorry for the late update... I almost break the rules.But suddenly get spirited to post a thing... hahaha mood swings! Btw,I hope I am not gonna give up on this passion.Hope you guys so... Because we complete each other! *cewah~ but aren't we? Ok bye then.Sweet Dream! <3 Thanks for being nice to me... :)

Friday, 1 December 2017

Jom Selawat!

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Salam Maulidurrasul~

Alhamdulillah,tahun  ini sampai  jugak  umur kita  untuk  celebrate rasulullah's another birthday. Sannah  Helwah  ya habiballah . Jom  selawat  banyak-banyak! ^_^




Sila-sila klik.hehe kalau boleh repeat kaw-kaw punya haha >_<