Thursday, 25 June 2020

Motivation Words #12

Image result for cute positive gif quotes

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Life isn't a fairytale. But, do you believe in a happy ending?

Semakin Hana dewasa, semakin banyak realiti hidup yang Hana kena terima.

Semakin Hana kenal dunia semakin banyak perkara yang perlu Hana redha dan let go.

Sejujurnya, Hana seorang yang cepat sangat rasa down... tapi dalam masa yang sama, Hana tak suka biarkan diri Hana down lama-lama.

Sebab semakin demi semakin, Hana dah mula faham istilah life is temporary.

Well... :')

Hana nak akhiri hidup Hana dengan happy ending!
.
Kalau Hana sedih hari ini, Hana dah letakkan risiko untuk hidup Hana berakhir dengan sad ending
.
Kalau Hana putus asa hari ini, Hana akan risikokan pengakhiran hidup Hana dengan pengakhiran yang tak mengembirakan.
.
Hana tak nak hidup sia-sia.

Jadi walau apapun realiti hidup yang Hana tengah hadap... Hana akan cuba... 
Cuba untuk tak patah semangat terlalu lama. Sebab... Hana tak nak putus asa untuk sebuah Happy Ending!

Be strong! Don't forget how gangster you are!

Hana gagal ujian Medsi. My biggest mission after Stpm. Hana ingat Hana akan down gila-gila. Surprisingly I'm a lot more stronger than I expected haha. Even though, sakit jugaklah masa dapat tau result tu. Sebab Hana tau Hana dah cuba yang terbaik. Tapi tu lah... bila Allah kata bukan rezeki, apa hak Hana nak cakap Hana tetap nak jugak? :') Thankfully, Allah pinjamkan kekuatan untuk Hana let go something yang Hana "been praying for". And to Mom... Dad... and everyone who prayed for me, sorry that I can't make it. I promise someday I will finally make you proud :'). Even though for now, I'm still clueless about... "what's next" but... it's all about the climb right?
p/s : I know I'm bad at "letting go". But during this another moment of failure, I'm not pretending. I am really Okay. Somehow it took only few minutes for me to 'redha' the result. Ngeeeee Jeongmal Gwenchana. Chinca! Chinca! Chinca! Chincayoooo! :P

8 comments:

izzati日向 ♥ izzati日向 ♥ said...

hi sis hana! im so sorry for knowing this. it's okay, kita cuba lagi. gagal sekali dont mean it's the end of life or anything. keep on dreaming and work harder than before. Kalau dah tak boleh plan A, alphabet ada banyak lagi, jadi go to the next one. mungkin Allah dah tetapkan something better for you. apa yang penting usaha and believe. i know you can do it!! it's okay to feel down sometimes but let's take it as an inspirations for us to get up.

Dont give up. Allah's plan is everything. keep on trying and believe. love you sm. always here to cheer you up, kakak hana! hee. ❤️❤️❤️🌻

Nurul Aziz Nurul Aziz said...

All the best Hana. InsyaAllah nanti Hana akan dapat yang terbaik untuk Hana. Allah tak bagi kita apa yang kita nak, tapi Dia bagi kita apa yang kita perlukan.

Hanachie Hanachie said...

@izzati日向 ♥

HUAAAAAAAAAAA ni yang nak nangees ni T^T
.
Thank you for been here, my cute supporter. Alhamdulillah, kak Hana tak depress pun lepas gagal Medsi. Heheh mungkin sebab dah biasa gagal kot ahahahah. Okay gurau. Btw, again thank you AtyChan. I appreciate every words you gave. <3 <3 <3

Hanachie Hanachie said...

@Nurul Aziz

Aamiiiiiiiiin :') Ngeeee thank you for your kind words, kak Nurul.

aienienka aienienka said...

Maybe Allah have better plan for you girl. Keep pray and doing something that you like. Enjoy your youth and don't ever regret it later.. ^^

Hanachie Hanachie said...

@aienienka

Kan? I think so heheee :D thank you for comforting me kak Aien.

Nurzarini Ismail Nurzarini Ismail said...

Keep going ye Hana. Makin kita besar, makin banyak kegagalan kita akan tempuhi. Jangan putus asa sebab perjalanan hidup ini akan jadi best bila kita redha. Lagipun tentu ada perkara yang lebih baik Allah dah plan nak kasi Hana lepas ni. Dont give up ye Hana sayang :)

Hanachie Hanachie said...

@Nurzarini Ismail

Waaa kakak manees komen lah... ngeee nak terharu boleh tak? :'D hehe terima kasih kakak! Inshaallah tak nak give up sampai bila2