Monday, 17 February 2020

Segment announcement!!

Image result for cute positive quotes

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Pertama sekali, terima kasih banyak-banyak kepada semua peserta yang menjayakan segment biasa-biasa Hana ni. Heheh, I hope we still can befriend even after the segment ended.  Maaf jugak kepada yang tak sempat nak join segment anjuran Hana. Sebab Hana dah tetapkan tarikh tamat pada 15 February. =) Nak extend pun dah tak terdaya, sebab Hana ada alasan-alasan tersendiri yang Hana rasa munasabah. Jadi Hana mintak maaf sangat-sangat ya! 
.
Sebabkan Hana dah dapat semangat baru, hari ni jugak Hana establish cheerful bloglist Hana. Hehe jemput refer dekat sidebar blog Hana. (Welcome to the bloglist buat semua peserta!! ^_^
.
Untuk blog review pulak, sebagai tanda menghargai peserta yang tak terpilih Hana akan kompilasikan cebisan motivation words semua peserta dalam next entry Hana which is Motivation words #11 .  Nanti Hana tag korang ya! 

Kriteria winner blog review

  • Honesty - Awak tunjukkan keikhlasan dalam entry awak. :) Hana tau semua peserta memang ikhlas support Hana. Tapi memandangkan cuma 2 blog sahaja yang bakal dipilih jadi Hana terpaksa nilai dan tapis dengan terperinci. ^_^ Logically, keikhlasan memang kita tak boleh nampak, tapi selaku orang yang tengah rasa 'down' Hana akan cepat tersentuh bila orang bagi kata-kata semangat. So dari situ Hana dapat nilai entry mana yang paling buat Hana rasa motivated. :)
  • Effort - Awak tunjuk effort yang menampakkan awak nak blog awak dipilih.
  • Explanation - Cara awak explain buat Hana rasa impressed! 

Tapis punya tapis, Hana dapat senaraikan sebanyak 12 entry yang menepati kriteria di atas. Tapi... Hana tak mampu lah nak review sebanyak itu. Heeeee >_< jadi Hana decide untuk pilih berdasarkan sistem lucky draw untuk 12 entry yang menepati kriteria tersebut. Tapi sebelum tu, Hana nak bagi tau... peserta pertama dan peserta kedua memamg Hana dah niat awal-awal untuk automatik pilih sebagai tanda penghargaan sebab menjadi orang terawal yang support. Maksudnya overall ada  4 blog yang Hana akan review nanti. Maka, dua peserta lagi yang akan direview ialah.... *Jeng! Jeng!l* 

Sila play video bawah ni ya! *Apa-apa pun Sorrylah ya, Hana bukan budak Tik Tok, so tak reti langsung nak edit-edit video ni! haha*




(Kalau Hana tak jujur, korang boleh claim dekat hari pembalasan! ngehehe ;P)


Sistem Lucky Draw

Auto pilih - 2 peserta terawal

Tahniah!!! ^_^ 

Hana cuba untuk tidak bersikap berat sebelah kepada semua participants. Jadi blog-blog yang terpilih tu memang lucky dan dipilih secara adil. Apa-apa pun maaf sangat-sangat kepada yang tak terpilih. :) Tapi please know that your participation sangat memberi impak yang positif kepada Hana yang tengah down seminggu yang lalu. Alhamdulillah sekarang Hana rasa better dan motivated untuk teruskan apa yang patut Hana teruskan.*k  nak kesat ayaq mata jap* :')

Akhir kata, maaf kalau Hana ada terguris hati siapa-siapa sepanjang segment ini berlangsung mahupun sesudah segment ini tamat ya! :)

kepada blog-blog yang terpilih Hana akan review blog korang secara satu persatu mengikut giliran penyertaan. Maksudnya blog Cuya yang akan Hana review first pada hari isnin depan. ;) Heeee ok sekian ^=^ Oh ya! untuk memudahkan urusan review, Hana nak mintak korang tinggalkan email address kat ruang komen bawah ni ok?! ^_~

34 comments:

Warisan Petani Warisan Petani said...

tahniah yang terpilih

Hanachie Hanachie said...

@Warisan Petani

Terima kasih!! :) :)

Farah Farah said...

Hi Hana. Lama akak tak singgah sini. Tak tahu pun Hana ada buat segmen. Tahniah kepada yang terpilih :)

Hanachie Hanachie said...

@Farah

Heheh hye kak Farah!! ;) sorrylah, sebab Hana tak ada semangat sangat nak promote segment biasa2 Hana ni hahah >_<

Cuya Cuya said...

Alhamdulilah.. :D

nurnasuha5380@gmail.com

Sayidah Napisah Sayidah Napisah said...

wahh tahniah pada para pemenang! :D

Hanachie Hanachie said...

@Cuya

Tahniahh!! ;D

Hanachie Hanachie said...

@Sayidah Napisah

Terima kasih! ;) ;)

aienienka aienienka said...

Tahniah Hana berjaya dengan jayanya buat segmen. oh, I'm the winner? *shocked* *speechless* *automatically hugged* Okay. Thanks .. O M G.

here my email : aisyenur@gmail.com

^_^

Safirul Amar Bin Hj. Azmi Safirul Amar Bin Hj. Azmi said...

Tahniah pada yang terpilih...

Hanachie Hanachie said...

@aienienka

Heeee >_< hugsss lagi skali!

Hanachie Hanachie said...

@Safirul Amar Bin Hj. Azmi

Terima kasih!!

ᴀᴛʏᴄʜᴀɴ ☽ ᴀᴛʏᴄʜᴀɴ ☽ said...

Thank you sis hana! You rlly made my day yng sedang suram ni hehe. Alhamdulillah.

Here my email: izzatisarafinahanisnoorhazerin@gmail.com

<3

Hanachie Hanachie said...

@ᴀᴛʏᴄʜᴀɴ ☽

Welcome Aty! ;) jangan suram-suram lagi tau..

ᴀᴛʏᴄʜᴀɴ ☽ ᴀᴛʏᴄʜᴀɴ ☽ said...

Hanachie@ hehe, I'm trynna be happy. Love you. <3

Mia Liana Mia Liana said...

tahniah pada yang berjaya... thanks hana...

Mell Mell said...

Tahniah semua yang terpilih.. 🎉

Muhammad Naim Abdullah Muhammad Naim Abdullah said...

Alhamduillah .... Naim menang yeay.. hehe. Terima kasih, :)

Ini email naim :-

( naimttbc@yahoo.com )

Misya Misya said...

Congrats buat para pemenang...

adianiez AIDA adianiez AIDA said...

tahniah semua yg terpilih :)

Hanachie Hanachie said...

@Mia Liana

Welcome sis! ;) ;)

Hanachie Hanachie said...

@Mell

terima kasih!! ;) ;)

Hanachie Hanachie said...

@Muhammad Naim Abdullah

Tahniahh!! :)

Hanachie Hanachie said...

@Misya

Thank you!! :) ;)

Hanachie Hanachie said...

@adianiez AIDA

Terima kasih... ^_^

Mrs. A Mrs. A said...

Tahniah kepada blogger-blogger yang bertuah

Hanachie Hanachie said...

@Mrs. A

heeee =D Terima kasih!!

dear anies dear anies said...

tahniah buat yang bertuah!

Hanachie Hanachie said...

@dear anies

Terima kasih!! kak Anies ;)

Farhana Jafri Farhana Jafri said...

tahniah kepada yang terpilih! All the best Hana ^^

ray ray said...

alooooo habis dahhhh huwaaaaa

Hanachie Hanachie said...

@Farhana Jafri

thank youu kak fj!! <3 <3 =)

Hanachie Hanachie said...

@ray

alah... sorry kak ray >_<

ray ray said...

hahaha sokay. xde rezeki nak join kali ni