Sunday, 1 December 2019

The Journey Of Form 6


 بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes memory 


Holla!!!
.
Guess who's back here! ^_^
.
Fuh!! berbulan tak update terus rasa janggal nak berblogging semula.Hehehe sis sampai terlupa cara nak log in blog :P hahahaha.
.
Alhamdulillah, pada tarikh 27 November Hana telah menamatkan riwayat hidup sebagai budak sekolah.
Huhuhu feeling dia lebih kurang ja dengan feeling lepas freedom SPM.Cuma, bezanya kali ini Hana lebih kepada risau mengenangkan future yang masih samar-samar.Hahahaha maklumlah penangan exam STPM ni lain maciam sikit.Tak boleh predict! :P Kalau korang follower setia blog besawang Hana ni mesti korang tau kan, luahan hati Hana every semester. So untuk last Sem ni, Hana boleh kata beban dia kurang sikit compare to Sem 2.Tapi... pengalaman lalu mengajar Hana untuk tidak menaruh harapan apa-apa! hahahahahah :P Kalau korang nak tau, killer paper bagi Hana adalah subjek KMK (Kesusasteraan Melayu Komunikatif). Pilih subjek tu sebagai pengganti subjek BM adalah kesilapan besar dalam hidup Hana yang akan dikenang sampai ke tua.Hahahah nampak tak dia punya tak redha tu? :P Haih lah! Ingatkan Sem 3 ni reda sikit lah dia punya 'soklan maut' tu, tup-tup bukak soalan terus rasa-rasa macam nak pergi bakar ja pejabat MPM tu hahahhahaha.Siyes bengang! dari target nak dapat A terus tukar pegi Ct ja.Hohohoh kalau tak C plus,dapat lulus penuh pun dah syukur sangat dah hahahaha T_T But Alhamdulillah untuk subjek2 lain yang agak memberi kerjasama >_<

Untuk repeat paper pulak, bagi Hana mostly soalan memang kasi chance untuk dapat result bagus.Tapi tu lah... "mostly" tu pun Hana tak yakin sangat! hahahah korang tau ja lah MPM,mana pernah kasi chance pelajar level-level try hard macam Hana ni dapat "4 flat" huhuhu, apa-apa pun lantak pi dia lah nak jadi apa pun! haihhh!! pasrah gua dibuatnya! Hohohoho kan dah tak memasal Hana menggangster kat sini :P heheheh but, still alhamdulillah... everything goes well until the end.Alhamdulillah... :')
.
So yah,dengan itu, berakhir lah sudah hikayat Hana sebagai budak sekolah...
Kepada peminat-peminat Hana kat sekolah, dah boleh dah kot carik crush baru huahuahuahuahau :P :P :P *confident betul ada peminat* 
Tidak lupa jugak kepada haters2 budiman yang dalam tak sedar telah membangkitkan semanagat nasionalisme dalam diri Hana.Hohohohoho *Dah haters budiman pulak tu!! :P *
.
Anyway,Hana will absolutely miss everyone in the school, Including mak cik tukang sapu yang selalu jadi penyeri koridor dan pak guard yang selalu jadi bodyguard Hana everytime nak lintas jalan, heeeeeeeeee :3

Pasni dah tak ada dah muka Miss Always Late ni kat sekolah >_< Tak ada dah scene lari marathon pepagi sebab tak nak kena nahas masa morning assembly! Tak ada dah budak yang every Sem menjadi listed student yang selalu kena call pepagi sebab takut terlepas paper :P Tak ada dah budak yang level clumsy dia Mashaallah punya takleh brain sebab asyik terlanggar dengan orang sekeliling
Tak ada dah budak yang kalau tudung dia tak ke depan hidup dia macam tak bermakna.Hahahahahaha and means tamatlah sudah episodes member2 membebel suruh betulkan tudung yang terlalu ke depan macam ada atap kat kepala! hahahahha keh keh keh ini dah kes mengaibkan diri sendiri dah ni :P hehehehe

Btw,it was a great adventure in my life!!! I'm thankful for everything! and feel blessed being part of them...Them... those I call family! home and evergreen memories <3
.


Family <3 


Cool Classmates! Merangkap Kelas paling kecoh of the batch


(Dura,PikaBul,Zura,Wanje,Hana,Jun)
Steady Repeat Paper Buddies <3



Iza, Misha, Dura, Sitiu, Hana, Zura, PikaBul
a.k.a 
Persatuan Student tak puas hati dengan MPM :P


Ok lah! Got to go!! Maklumlah pasni dah busy dengan projek juta-juta. Hahahaha >_< Hmm, k.bye! :P

16 comments:

anakdenesor anakdenesor said...

congrats!!!! da habis da..yeayyyy. Insyaallah pengembaraan anda baru bermula hehe

thes thes said...

congratulations on finishing your STPM !! and good luck for your future yaa

Ana Suhana Ana Suhana said...

kejap je masa berlalu kan. tau2 nanti hana dah masuk alam pekerjaan pulak. ngee.

dear anies dear anies said...

wahhhh diam tak diam dah habis laa ye...selamat melangkah ke alam lbh mencabar n you'll be missing ur school sooo bad after this. trust me hahahaha

Littlexme Littlexme said...

Goodluck sis for your future! all the best!
next year saya pula spm...aaaah

http://mylittlestoryi.blogspot.com/

Sha Mohamed Sha Mohamed said...

Hahaha.. Sabar jelah baca entry Hana nie.. Tak pernah nya yang serius..
Tahniah Hana.. Semoga result gempak .. Aamiin..

Hanachie Hanachie said...

@anakdenesor Ngeee >_< thank you AD... I have no clue what's the next adventure going to be ^^
.
Hm... buat masa ni hanya mampu nyanyi "entah apaaa.. yang merasukiiikuuuuu" hahahaha >_<

Hanachie Hanachie said...

@thes

Thank you for your kind support!!! ^_^

Hanachie Hanachie said...

@Ana Suhana

Kan! Kan! ^^ Rasa macam baru semalam Hana update entry pasal depressed dengan result SPM.hahahha >_<

Hanachie Hanachie said...

@dear anies

Thank you kak Anies! >_< jadi penganggur berjaya kat rumah ni pun dah cukup mencabar senarnya hehehe

Hanachie Hanachie said...

@Littlexme

Thank you!!! ^^ oh,next year SPM ya? heee selamat berdating dengan buku!! Hehehe :P

Hanachie Hanachie said...

@Sha Mohamed

Thank you kak Sha!!! <3 Hehehe sorrylah kalau rasa annoying dengan Hana >_< >_<

Warisan Petani Warisan Petani said...

Tahniah
Mudah2an berjaya dengan cemerlang dan dapat jadi student U pulak

Hanachie Hanachie said...

@Warisan Petani
Terima kasih!! ^_^ amiiiin ya Rabb

ᴀᴛʏᴄʜᴀɴ ☽ ᴀᴛʏᴄʜᴀɴ ☽ said...

all the best for future, sis!! chaiyokkkk!!!! ❤️😘🌙

Hanachie Hanachie said...

@ᴀᴛʏᴄʜᴀɴ ☽

Thanks a lot AttyChan!! Heheh I'm actually waiting for your comment :P