Saturday, 3 August 2019

Almost There



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Without the pain, we couldn't reach the fullness of our destination


Masuk form 6 bukanlah comfort zone macam persepsi most of people.Sebagai salah seorang STPM fighter,Hana boleh konklusikan,semangat kena kuat in order to survive until the finish line.
.
Kalau tanya Hana,boleh tahan berkali jugaklah Hana decide untuk pilih jalan mati.You know,step out of the fight.

Mana taknya,masa starting line lagi Hana dah buat silap besar. "Salah Pilih Subjek" T^T T^T T^T

Tapi tu lah,dalam pada Hana cakap nak berhenti tu,tau-tau ja dah nak sampai ke garisan penamat.Eh,macam tak percaya yang Hana dah memasuki fasa terakhir pertempuran.

Bila dah sampai ke tahap ini,Hana boleh kata yang Hana cukup gangster lah sebab bertahan.

Dengan kehadiran manusia-manusia psycho yang suka tengok Hana jatuh,
Dengan keadaan mentality tak kuat,
Dengan kehadiran si pemberi fake hope yang tak habis-habis nak lunturkan matlamat asal Hana.
Mental bully... fake friend...

Setelah berjenis-jenis manusia yang Hana hadap through the journey of form 6,Hana boleh kata Hana cukup brutel lah sebab bertahan. (2 kali sis ulang tau!!)  >_<

Ketahanan setiap orang berbeza-beza.Dan untuk level Hana yang fragile dan mudah hilang arah ni dah kira gangster lah kan?! :P hohohoho 

Setelah melalui 2 fasa pertempuran yang diselangselikan dengan persoalan "Should I quit?", matlamat Hana sekarang cuma nak habiskan apa yang Hana dah start.

" Almost there"
" Almost there"
" Almost there"

- I keep on saying that phrase while imagining my parents lovely faces.

Dah banyak yang mereka laburkan untuk Hana.Takkanlah Hana tergamak nak hampakan mereka dengan masa depan yang malap?

Ya result Sem 2 Hana teruk.Furthermore,result Sem 1 Hana pun tak adalah gempak mana.
Tapi Hana masih ada second chance untuk dimanfaatkan.Second chance untuk Get Back Up Again! Second chance untuk lari dari gelaran loser!

Dan second chance tu,repeat paper lah apa lagi?! MUAHAHAHA T_T
I've just genuinely express what's bothering me inside.So how about you? Do you have something to shout out about? ^^ Whisper to me in the comment section below >_<

12 comments:

Nik Ailya Nik Ailya said...

Haihaiii ^^ hana, saffaa dah dapat result degree but im so not confident dengan diri sendiri tapi bila baca post hana rasa semangat balik hehe #wecandothis :))

dear anies dear anies said...

chaiyok chaiyok

thes thes said...

you're brave enough to be in the war in the first place, best of luck ! may the ball be in your courts ~

Hanachie Hanachie said...

@Nik Ailya

Congrats for your recent result!! ^^ #yes!we_can!! heheh actually we more than can! *right? >_<

Hanachie Hanachie said...

@dear anies

Yass! chaiyok! chaiyok! <3

Hanachie Hanachie said...

@thes

Thank you! thank you! heheh you just makes me even more eager to revenge!! :D

Rodiah Amir Rodiah Amir said...

Hi dik, pernah merasa form 6 even 4 bulan sahaja dapat rasa la perasaan tu. tentang salah pilih tu, dalam hidup tiada yang berlaku secara kebetulan, semua Allah aturkan. Ada surprise Allah untuk awak

Littlexme Littlexme said...

Fighting kak hana! you can do this :)



https://mylittlestoryi.blogspot.com/

Hanachie Hanachie said...

@Rodiah Amir

Betul tu kak! kita kena letakkan 100% kepercayaan pada Allah dalam menyusun atur hidup kita...
.
Terima kasih sudi motivate Hana ^^

Hanachie Hanachie said...

@Littlexme

Thank you so soo much adik!!! heeee ^^

Nurzarini Ismail Nurzarini Ismail said...

Rileks Hana, akak pun berapa kali repeat paper kat U. But at the end, sampai garisan penamat jugak, keep going Hana. U can do it!

Hanachie Hanachie said...

@Nurzarini Ismail
Thank you bagi semangat!! :') hmmm tinggal lagi nak kumpul kekuatan untuk mintak duit mengulang dari Mr.Father! hohohohoh >_<
.
Hmmmmm T^T