Saturday, 17 August 2019

I am Me






بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


I still am.
.
Hana
.
A polaris that standing in a solid axis.
.
I am not perfect.So I accept everyone! YASS!! Every single person that being nice to me.I be myself fully! And so do you! ^^  Literally it's more than enough to understand that's all we ever need on getting comfortable connection with people..:3 "Being ourselves!"
.
Whether they leave or stay... I'm Polaris anyway!
.


That's it! I AM ME! :') 

---------------------------------------------------------------

I believe it's important that we are fully ourselves,even if it means we don't fit in with other people.Because when we are not truly ourselves it's hard for us to be happy! It's hard for us to be fulfilled... and we get that feeling deep down that our inner self telling us "I'm not comfortable!!" 
.
So... it's super important that we are always... always.... fully ourselves! Be true you <3



Sorry lah,entri takda kena mengena dengan lagu DSV " I am me " tu,hahaha search sendiri kat youtube kalau rasa-rasa nak berjoget! haha ok.bye! >_<

Saturday, 3 August 2019

Almost There



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Without the pain, we couldn't reach the fullness of our destination


Masuk form 6 bukanlah comfort zone macam persepsi most of people.Sebagai salah seorang STPM fighter,Hana boleh konklusikan,semangat kena kuat in order to survive until the finish line.
.
Kalau tanya Hana,boleh tahan berkali jugaklah Hana decide untuk pilih jalan mati.You know,step out of the fight.

Mana taknya,masa starting line lagi Hana dah buat silap besar. "Salah Pilih Subjek" T^T T^T T^T

Tapi tu lah,dalam pada Hana cakap nak berhenti tu,tau-tau ja dah nak sampai ke garisan penamat.Eh,macam tak percaya yang Hana dah memasuki fasa terakhir pertempuran.

Bila dah sampai ke tahap ini,Hana boleh kata yang Hana cukup gangster lah sebab bertahan.

Dengan kehadiran manusia-manusia psycho yang suka tengok Hana jatuh,
Dengan keadaan mentality tak kuat,
Dengan kehadiran si pemberi fake hope yang tak habis-habis nak lunturkan matlamat asal Hana.
Mental bully... fake friend...

Setelah berjenis-jenis manusia yang Hana hadap through the journey of form 6,Hana boleh kata Hana cukup brutel lah sebab bertahan. (2 kali sis ulang tau!!)  >_<

Ketahanan setiap orang berbeza-beza.Dan untuk level Hana yang fragile dan mudah hilang arah ni dah kira gangster lah kan?! :P hohohoho 

Setelah melalui 2 fasa pertempuran yang diselangselikan dengan persoalan "Should I quit?", matlamat Hana sekarang cuma nak habiskan apa yang Hana dah start.

" Almost there"
" Almost there"
" Almost there"

- I keep on saying that phrase while imagining my parents lovely faces.

Dah banyak yang mereka laburkan untuk Hana.Takkanlah Hana tergamak nak hampakan mereka dengan masa depan yang malap?

Ya result Sem 2 Hana teruk.Furthermore,result Sem 1 Hana pun tak adalah gempak mana.
Tapi Hana masih ada second chance untuk dimanfaatkan.Second chance untuk Get Back Up Again! Second chance untuk lari dari gelaran loser!

Dan second chance tu,repeat paper lah apa lagi?! MUAHAHAHA T_T
I've just genuinely express what's bothering me inside.So how about you? Do you have something to shout out about? ^^ Whisper to me in the comment section below >_<