Tuesday, 28 May 2019

I've passed another level






بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Be Strong Like a Cactus

Hola!!
.
Salam Ramadan dari pemilik blog pink besawang ni.=3
.
Alhamdulillah I've just passed another level and kinda officially entered Semester 3.Huh!!! What a relief!! T^T
.
Sumpah seksa masuk form 6 ni! Tapi tu lah,tak elok mengeluh! *but... since I just get a chance to express so let me nagging for satisfaction.Huh!
.
So sem 2 ni Hana ada kerja kursus Pengajian Am,Sejarah dan Sastera( on going) And definitely I had done for those 2 first subject that I mentioned.Alhamdullillah... also I got Viva for both course work and I had through it as well! Oh ya~ should I share with you the BTS for both Viva?.Hahha Comment down below k?! *:P Plus,for my favourite subject which is sport science, I had done some extreme amali like Bleep Test,Bangkit Tubi pelbagai Tahap,Ukur lipatan kulit, and Naik turun bangku.Yang ni pun boleh tahan unforeseen jugak BTS dia.Hohoho >_<
.

Apa yang Hana belajar dari Sem 2 ni, janganlah expect sesuatu tu mudah no matter how easy it sounds like and how confident you think it'll goes well.At the same time, element gangster tu mesti utuh dalam diri.Or else you tend to give up easily.(*Bunyik macam takleh move on dengan paper Sem2 ja hahahah) hashtag KMK killer,Sport Science triple kill,Sejarah Super killer! hmm sib baik Pengajian Am tak killer :P 
.
So memandangkan di akhir Sem 2 ni Hana dah ada junior,dengan itu pesanan khidmat masyarakat buat junior2 yang baru masuk " Sebolehnya,janganlah simpan cita-cita nak repeat any subject untuk Sem 1 ni.Sebab Sem 2 azab dia kaw2 a.k.a susah nak score any subject even subject BM and KMK sekali pun." Oh ya, sembang pasal subjek KMK,ni akak nak bagi warning! "Kalau tak ada basic KMK masa form 5 and diri tu memang liat nak membaca dan menghafal,kena fikir banyak kali dulu kot sebelum merelakan diri ambik subjek KMK " Bukan apa,subjek KMK ni bukanlah jalan selamat untuk kita lari dari subjek BM yang kononnya jauh lebih susah tu.Sebab macam yang saya dah hadap untuk previous Sem,kalau tak follow skema,jawapan awak yang berperenggan-perenggan tu takkan dilayan.Sebab ini bukan karangan yang boleh guna ilham dari kepala hangguk kita sendiri.Ini KMK,jawapan anda kena memenuhi citara subjek itu sendiri.Hana cakap berdasarkan pengalaman Hana ambik KMK even tak ada basic.Hana bukan tak membaca.Bukan jugak tak mengahafal.Jawapan exam Hana tu sampai mintak extra kertas gara2 tak cukup ruang dah nak tulis.Satu soalan pun Hana tak tinggal.Tapi sekali keluar result dapat B sahaaja.Huhuhuh bunyik memang lah macam orang tak bersyukur.Tapi subjek KMK tu target Hana untuk naikkan pointer.Tapi tu lah,cara jawap yang tak betul.... Sebab tu Hana cakap,KMK bukan jalan mudah untuk kita lari dari kesukaran subjek BM.Otherwise,inshaallah kita boleh score subjek BM compare than KMK since we have that basic since primary school or even kindergarten.(Apa-apa pun,result Sem 1 Hana capai 3 jugak walaupun nyawa-nyawa ikan! hahahaha nak jugak inform! :P)
.
Ok lah,bulan puasa tak elok buang masa.Banyak lagi task nak kena pikir! Buat kuih raya lah,kemas bilik lah! hmmm nak carik Laila lagi?! hewhew.Plus,sekarang ni nak kena fokus MUET yang lagi tinggal beberapa minggu ja.At the same time kena berkenalan dengan Sem 3 yang baru sahaja bermula.Dengan itu,Hana akhiri entry ini dengan tagline slurpee crank 'So yah!' :P