Friday, 28 December 2018

What a long journey!


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!
.
Tau-tau ja dah nak habis 2018.Phew! What a long journey! ^^
.
Banyak yang Hana lalui dalam tahun ni... Tahun roller coasters bagi Hana,tahun di mana Hana dipatahduakan oleh Mr.SPM dan menyambung percintaan dengan Mr.STPM.
.
I've been through alot! Knowing lots of new people and step into a brand new level of life.





Awal tahun ni,Hana start jadi blogger active.Hana kenal banyak rakan blogger awesome,join many segments and win some of it! Alhamdulillah! It such a good experience being a blogger.
.
Menang segment kak Nurul,kak Ana,Kak Ema lubuk Seni,Kak Siqah,kak Razanah Anis,dapat hadiah penghargaan dari kak Anies... alhamdulillah for those unexpected rezeki! :') But honestly hadiah paling bernilai as a blogger is when you manage to find those good people who are always willing to visit,read and comments on your blog! ^^ So yah! Shout out to those nice blogger " Kak Ana,Kak Fatin,Kak Farah,Kak Zarini,Kak Sha,Cik Yan,Izzati,Kak Atiey Zieya,Kak Azah,kak Ray,kak Anies,Anak Danesor,Kak Razanah,Kak FJ and many others yang pernah singgah dan komen dekat entri blog Hana " Thank youuuuuu everyone!!! :')
.
But since Hana masuk form 6,Hana makin jarang bukak blog! :) heheh sudah semestinya sis busy layan karenah Mr.STPM  :P bukan saja-saja abaikan blog ni.But that's alright! ^^ when you truly have passion on it,you will definitely keep on coming back to it anytime you want to! :D So yah! Here I am again.Typing! Expressing and storytelling! ^^
.
Tahun ni jugak! Allah makbulkan doa Hana yang dah lama tergantung.Aliya Zulaikha.Dia adalah salah satu daripada doa Hana yang Allah makbulkan :') Alhamdulillah,Liya dah nak dekat setahun,dah reti berjalan,membebel "bujibujibuji" "mamamama" " bababbababa" dan nak tumbuh gigi.Tak sabar rasanya nak tunggu rambut Liya panjang sikit! Bolehlah Kak Chie dia ni asah bakat jadi hair designer :P










.
Melangkah ke alam form 6,Hana kenal dengan ramai manusia-manusia yang baik lagi masuk air " Wani,Dura,Zuzui,Jun,Farah,Zura,Tyra,Niza,Mimi.... and many others! " Among those,I'm grateful to know Wani.The one who never let me through everything alone! :'') And willing to accept me.



.
Dan biasalah resam kehidupan.Ada manis,ada jugak pahitnya! :') Dipatahduakan tu biasalah kan.... hahhahahaha >_< :'D :') :) T^T
.
Dan Hana belajar banyak benda sejak masuk form six.Hana belajar erti sabar,Hana belajar untuk gangsterkan diri,Hana belajar erti gigih! :') macam-macam lah.... Yang paling Hana akan hadam ialah betapa kita tak akan ada pilihan lain selain jadi kuat whenever dugaan hits our life.
.
Tahun ni jugak tahun di mana banyak conflict tercetus antara Hana dan Mr.Father.Konflik yang tak habis-habis! ^^ Tapi itu yang ajar Hana erti kehidupan.And I learn to be an understanding type of person! ^^
.
.
But alhamdulillah for everything! For those who choose to stay in my life,alhamdulillah.But you are always please to leave if you feel like nothing worth to be stay.Hana takkan paksa orang untuk stay dalam hidup Hana and through this difficult life together till the end.Sebab no matter what,they have their rights to control their life.So I will stand by myself and put Allah as my number one helper *Well,at the end of my life I only have me,myself,I,and Allah.^^
.
Ok that is it! Alhamdulillah,kita dah hampir ke garisan penamat untuk 2018.Whoooo! What a long journey right! Heheh :D So,Selamat Merangka Matlamat!!! Rangka elok-elok lepastu tampal kat otak guna gam gajah,biar melekat kukuh gituw! Hohoho :P
.
Thank you,next?!


14 comments:

dear anies dear anies said...

wahhhhh dah bsr budak ticit ni😀

Warisan Petani Warisan Petani said...

Mudah2an cemerlang dalam STPM tahun depan.
Study smart

Hana Chie Hana Chie said...

@dear anies

hehehe alhamdulillah dah besar dah... >_< sampai tak tertampung Hana nak dukung! :P

Hana Chie Hana Chie said...

@Warisan Petani

Terima Kasih!! :D :D :')

Auni Sofea Auni Sofea said...

Sobsob..ada nama akak kat situ, akak terharu..mintak lengan baju sikit, nak seh hingus >_<

P/s: makin besar makin banyak kita belajar, makin banyak perkara patahdua yang bakal berlaku (akak dah kena..sobsob lagi). Satu je nak pesan, jangan lupa kembali pada Allah kalau sedih, runsing, putus asa dan gembira tau. Muah sikit :*

Hana Chie Hana Chie said...

@Auni Sofea

Mana boleh Hana tak mentions akak! ^^ Akak paling setia terjah sini! Heheheh thank youu for your support kak! :')
Btw,sep sikit geng patah dua! Hahaha :P hashtag bertabahlah.... sobsobsob

Asyiqin Asyiqin said...

Ala hana..xde pun nama kita.. sedih.. hehe.. btw Hana, 2019 nanti semoga lebih indah dari tahun sebelumnya ye

Carly Fifie Carly Fifie said...

Selamat tahun baru. Semoga succes dalam perjuangan cinta dengan mr stpm. Saya pun baru je nak aktif semula dalam blogging. salam kenal~

Farah Farah said...

All the best, Hana! Hopefully you'll pass STPM with flying colours :D

ღizzati harunoღ ღizzati harunoღ said...

good luck kak hana! comeynya adik kak hana! ^^ stay cute and stay strong ye ^^ <3

Hen Hen said...

Kyaaa adiknya udah besar aja ya Haann.. lucunya Liaa^^ Perasaan baru kemarin baca post Hana yg adiknya baru lahir hehe ga kerasaa

anak denesor anak denesor said...

it's new year already cik hana..mohon update blog..wahhh ade nme kite disitu..blushing..keep strong and all the best dear

Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli said...

Eh.. eh.. Adakah nama itu milik saya.. hahaha..
Good luck for your Encik STPM ye..

chickhen chickhen said...

Adik sudah besar :) Happy your journey Han! ^v^