Thursday, 23 August 2018

Motivation Words #8



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Confidence isn't walking into a room thinking that you're better than anyone.
.
It's walking and knowing that you don't have to compare yourself with others.
.
You're not above anyone,
You're not below anyone.
.
That's confidence~


Happy Eid al-Adha btw!! Heheh ^_^ Hopefully there are amazing days ahead for us!!! :3 


Tuesday, 21 August 2018

Terkurung!!!


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!!!
.
First of all,Hana nak ucapkan selamat berpuasa kepada korang-korang yang memanfaatkan hari ini untuk puasa Arafah!!! ^_^ Yeahhh esok raya!!! Hehe actually,cuti-cuti sebegini pun Hana still bizai layan karenah Mr.STPM.
Hahhaa adaaaa jaaaa menyebok ganggu masa free Hana T^T hohoho
.
But,for now,Hana nak manja2 dengan blog Hana yang dah mula bersawang ni hehe ^^ banyak benda yang Hana nak cerita kat korang tapi before this asyik bizaaaiiii tak ingat dunia jaaa >_< So one of it is... kisah hari khamis lepas iaitu pada 16 Ogos.
.
Cerita dia cenni.Pagi-pagi tu,habis ja perhimpunan... Hana pergi tandas.Malangnya tandas tak ada air lah pulak! >_< but main purpose Hana nak gi tandas tu bukanlah atas dasar nak 'membuang'  instead nak usai tudung Hana yang tak berapa menepati piawaian tudung yang sepatutnya!!.hehhehe sebab pagi tu Hana bangun lambat dan tak sempat nak berlama-lamaan kat depan cermin.So hasil appearance Hana memang seriously boleh bikin bad mood satu hari. Hehehe macam mintak kaki jeee en minah ni :P :P :P Pang satu kali pun best jugak!! hahahah.
.
Sorry lah kalau buat korang rasa macam level gedik Hana ni dah tak boleh bawak bincang!! :P 
.
Berbalik kepada cerita,Hana pun bertapa lah kat dalam tandas semata-mata nak betulkan tudung... sesambil tengah buat aksi tiup-tiup tudung dengan mata yang  dijulingkan ke atas tu,Hana perasan ada beberapa orang pelajar masuk kat tandas tu.Seorang masuk bilik air sebeleh dan dua orang tengah tunggu kat ruangan tandas bahagian luar.Tengah betulkan tudung jugak kot kat depan cermin.And diaorang blah dulu sebelum sempat Hana keluar bersua muka dengan diaorang *hohoho gangster sangat ayat tu Hana! :P* Then guess what?!!!!
.
Sekeluarnya Hana dari jamban berkenaan,Hana tengok pintu utama tandas tu tertutup rapat.Ehh??! Apahal lak nak tutup-tutup ni! So Hana pun meluru lah kat pintu tu.Sekaliii.... ya Allah!!! Pesal diorang kunci ni?!!!! Ni kan awal pagi lagi?!!
.
But honestly mula-mula tu Hana tak ada lah penik mana.Hana punya riaksi dan emosi masih boleh dikawal dan agak tenang setenang air di lautan acewahh!! Hohoho.Sebabnya bila difikir secara rasional,Hana terkurung dalam tandas sekolah pada waktu pagi.Tandas tau! Bukannya stor ke apa.So kemungkinan untuk sesiapa pergi ke tandas itu amatlah tinggi.But... but... but.... bila Hana fikir balik.Tandas sekolah ada masaalah air dan semua pelajar sedia maklum tentang tu,lagi pulak,tandas tu tandas khas untuk pelajar form 6 sahaja which hanya digunakan oleh kuantiti pelajar yang sedikit.Tambah pulak masa tu adalah minggu exam.Pagi pulak tu! So pelajar-pelajar mestilah tengah fokus buat imbas semula untuk subjek paper pagi tu.Ya Allah!!! Memikirkan persoalan-persoalan tu buatkan jatung Hana rasa kelam kabut! Then mula lah Hana ketuk-ketuk pintu utama tandas tu sekuat hati.

Ketuk punya ketuk! Hampir lima minit tak ada respond pun dari sesiapa! Hana pun jeritlah macam orang hilang akal! " tolooooooooong!!! Toloooooong!!! " pun tak ada orang dengar! Seriously rasa macam nak nangis jaaa... Huhuhuhu kalau ikutkan memang tak tertampung dah air mata kat kelopak mata Hana masa tu,tapi boleh pulak Hana decided untuk tahan gara-gara nak selamatkan adunan bedak kat muka Hana dari disirami air mata.hahahah Bimbooooonyaa lah dak gangster ni :P 
.
.
Rasa-rasa macam dah bermenet Hana ketuk terajang pintu tandas tu tapi tak ada orang dengar pun! Ya Allah!! Mana semua warga sekolah ni?! Takkan tak ada orang lalu kawasan tu langsung! Kengkawan Hana?? Takkan tak sedar langsung yang Hana tak ada dalam kelas since habis perhimpunan tadi?!! Tengah dalam kekalutan tu baru pulak Hana sedar bunyi mesin rumput yang dari tadi lancang semacam.Ya Allahh!! Time-time cenni lah pak cik tukang kebun tu nak menebas rumput! Ya Allah... macam mana lah orang nak dengan S.O.S Hana ni!!! Mama!!!! Tolonggg!!! Huhuhu sis siap mempraktikan ilmu telepati bagai! Hahaha.
.
Setengah jam berlalu,Hana macam pasrah dah.Sebab kejap lagi nak exam! Soo mesti semua orang tengah ready dekat meja masing-masing dan tak terfikir langsung pun nak pegi tandas!!! Huhuhu nampak gayanya sampai ke waktu rehatlah Hana terpaksa bertapa dalam jamban tu! Huhuhu tu lah kau Hana! Mengada sangat nak pegi tandas waktu-waktu genting macam tu! Haihh Ni macam mana nak jawab paper ni?! T^T habis lah...
.
Apa-apa pun Hana still gunakan tenaga awal pagi Hana yang masih banyak bersisa tu walaupun tangan ni dah sakit tahap mashaalah tak boleh brain dah! Huhuhu sebaik tak roboh pintu kayu tu! Hahaha maklumlah masa penik macam tu terserlah habis ke'gangster'an Hana! Tak berbaki langsung pun! Hohohoho terajang! Tumbuk! Sepak! Semua jenis jurus Hana gunapakai :P
.
Alhamdulillah,berkat dari tidak putus asa Hana tu,suddenly I heard some voices from above which is obviously suara-suara classmate Hana.Sebab kelas Hana dengan tandas berdepan ja sebenarnya.Cuma kelas Hana tingkat dua.At the time Hana dengar macam diorang tengah penik berkejar ke bawah.But Hana tak rasa lega langsung sebab tak sure about it! So Hana keep on knocking dengan baki tenaga yang ada tu.And yah! Tak sampai seminit Hana dengar bunyik diorang bekerjar ke arah tandas untuk selamatkan Hana.
.
Fuh! Time tu Hana tak leh nak tahan langsung! Feeling like " Ya allah! Akhirnya dioarang sedar pun ketidakadaan Hana dalam kelas " then I finally cried dengan semahu-mahunya! Seriously dah tak kesah dah rupa sis ni macam kain buruk ke apa! Lajuuuu ja air mata mengalir memadamkan adunan bedak kat muka Hana hahahaha.
.
Masa diorang tolak pintu jamban tu... Hana terus terduduk.Hahaha entahlah! Apa ke lembek sangat budak Hana ni!! Cuba lah jadi besi sikit! Dah tu nangis kuat gila! Macam baby baru lahir!! Hahaha punyalah tak gangster!! Apa ni Hana?!!! Menjatuhkan martabat seorang brutel ja! Lepas tu acah tak larat nak berdiri sampai kena pimpin keluar dari tandas :P alahaiiii.... gediknyaaaaaaaaa.

.
Hahahaha memalukan betul lah! Kan ke dah viral satu institusi form 6 tu! Hashtag budak terkurung dalam tandas.Aduhai... sebaiklah kejadian berlaku hari khamis.So tempoh untuk viral tu jadi singkat ja! Since lepas hari jumaat tu cuti seminggu.Heheh tapi seriously terasa macam Insta famous pun ada bila viral selama dua hari tu.Kecam pun kecam! Malu pun malu! Mashaallah... yang tak boleh brain tu siap kena treat macam budak tadika! Hahaha Ya lah... kawan-kawan asyik bagi nasihat take care bagai kalau Hana nak ke mana-mana >_< Semua orang macam extra care gila dengan Hana :') entah lah nak rasa annoying ke terharu... hahhaha sis confuse! :P
.


Anyway! Selamat Menyambut Hari Raya Korban!!! :D  Kepada yang Puasa Arafah tu keep on fighting!!! ^_^ Bye!! Jumpa di lain entri,Inshaallah...

Sunday, 5 August 2018

Hectic Weeks



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Holla!!

Knock! knock! who's there? Hana is here!! hehehe >_< 
.
Whoaaaa this missing girl is finally here! phewww?!! :P
.
Ok lah Hana nak cepat ni.So tak nak mengarut lebih-lebih.Kang ada yang tekan butang X kat tepi tab tu :P hewhewhew.
.
So yah! Hana pegi mana 2 minggu ni? >_< heehehe sorry she's been busy lately.Bizai,penat,bad mood,tak ada life! HUH! banyak benda yang Hana nak cerita kat korang senarnya.Tapi tu lah,masa lapang limited edition sangat :P *acewahhh ye lah tu! 
.
Hehehe anyway start dari minggu ini,Hana dah busy dengan schedule yang berisi pada hujung minggu.Yesterday baru habis satu event which is Program Jejak Siswa untuk student form 6.Fuhh! boleh  tahan letih jugaklah bila program habis jam 3.30.T^T rasa macam baru balik dari Kem  3 hari dua malam >_< hehe but alhamdulillah,itu dah lepas.Then next week pulak Hana akan busy dengan amali Sains Sukan (Penganjuran Sukan).Nebes jugaklah mengenangkan part tu :P heheh lagi pun Hana ambik alih bahagian Futsal.>_< hmmm... never mind! Just go for it! And..... the next next day which is Isnin-nya pulak Hana akan menduduki exam mid semester 1.Huhuhuhuhu Mengenangkan itu pulak,haihh jangankan nebes... rasa macam nak patah balik pun ada! T^T  But it's ok! budak Hana tu,jaranglah mengalah sebelum berperang :P acewahh! hopefully so! 
.
Ok... memandangkan Hana akan busy for the next 2 weeks,sooo dengan ini Hana nak tinggalkan note lah kepada peng'skodeng setia blog bersawang Hana ni... Bubyeeee!!! don't miss me ok?! hahahaha guys? tak rasa nak sepak ke? :P hohoho reti pulak bagi ayat bimboo en? haih!! kata gangster?!! :P 
.
.
Sekian.... *nah simpan sorang satu "  <3 <3 <3 <3 <3 "


Btw,Hana dah ubah url blog ni atas sebab-sebab tertentu yang Hana tak boleh describe a.k.a it is something privacy to me.So... Inshaallah url baru ni akan digunakan untuk masa yang berpanjangan.Heheh and... sorry tak dapat blogwalking kaw-kaw... Hana cuma sempat balas komen yang dah berkurun tak terpublish tu ja.... :') Mr.STPM dah makin kejam lately T^T