Sunday, 13 May 2018

Random Update


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Esok sekolah.Esok punya esok Inshaallah dah puasa dah.Yeahhh!! Who's excited to meet Mr.Ramadan?! ^^ heehe So before Hana lenyap ditelan arus masa dalam ke'busy'an seorang student *acewah* better Hana buat little update untuk blog ni.

Btw,mood menaip tak berapa nak on sangat lah beb *amboi level slumber ko* hohohoho :P So Instead of buat huraian berunsurkan ayat yang memenuhi kriteria KBAT Hana decided untuk share video bermanfaat yang sudah terang lagikan bersuluh dirembat dari YouTube.*takda masa sis nak buat video sendiri :P* 

Pengisian video ni ialah berkaitan dengan ceramah bulan puasa dari PU Azman.Korang-korang yang kenal PU Azman mesti taukan berapa skala sempoi Ustaz ni.>_< hehe seriously tak pernah bosan dengar ceramah beliau.So kalau nak tolong isi tabung pahala Hana sila lah klik play button di bawah ni.Kalau tak nak,klik kat Youtube pun boleh :P hehe *Tiada unsur membodek di situ ya* hohoho  >_<





Jom! Jom! Cari ilmu dalam video ni.^^

.

Selamat menyambut bulan Ramadan kepada korang-korang yang beragama Islam.^^ Semoga Allah kasi chance kat kita untuk bertemu dengan Mr.Ramadan lagi sebelum sempat Malaikat Maut say 'Hello' T^T Inshaallah... Anyway,fighting for a better tomorrow ok?! ^^ k.bye! Esok skolah >_< Tak sabar nak sambung mimpi semalam ~Zzzzzz

Wednesday, 9 May 2018

Motivation words #7





بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



You know what?,

Life has so many ways of letting us down.
.
People are always gonna try hard to make you feel worst.Trust me,They gonna try! They gonna try hard... :') They gonna say that you're not good enough and never deserving of this... of that... of love,of dream and whatever you hope would become true!
.
But the fact is you deserve everything in this cruel world.^^ yes you are! 
Just sometimes you need to put an heaps of effort for it!
.
.
Positive mind triggered when you block your overthinking sense.

Stop over thinking of something that already happened in the past! Because it is in the Past! Say that again " It's in the past! " It can't be changed anymore!

Instead,

Just focus on the future,keep on spreading the love and shut them out with your kindness! Then it will lead you all the way to a never ending happiness! <3


Got that?! ^_^ *If yes.Then comment I got it! hahaha :P


Selamat Mengundi kepada anda-anda yang dah cukup umur tu!! ^^ Pilih dan pangkah elok-elok tau!! Lima tahun tu lama T^T hehe anyway good luck on your commitment!!! :D


Wednesday, 2 May 2018

Motivation Words #6







بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Dream isn't just a wish,
But it's a promise that meant to be fulfilled...


While you are waiting for things to happen,others out there are making things happen.Whatever that may be  " fitness goals,career goals,friendship goals,akhirat goals... etc.

You can't " wish " and expect everything will magically happen.
Be proactive about your life and intentional with your decision! That's it when you'll actually start DO things.

So,

Start from now on,don't just wish,but Let's make it happen awesomely! 
.
- What's your current life goals? Mine is cheering my parents today,tomorrow and forever more  <3  

Alhamdulillah,Hana dah selamat mendaftarkan diri sebagai student Pra-U pada pagi tadi ^^.Yeahh!!! Excitednya nak belajar benda baru >_< So new Mission officially begins!!! ^^