Saturday, 26 May 2018

Rezeki Bulan Ramadan





بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Alhamdulillah...
.
That should be my first word at moment I get to know that I'm the lucky one of kak Siqah's GA.But sorry I can't help myself from saying Weeeeeeeee!!! >_< hehe after few minutes of grinning insanely then I finally said alhamdulillah excitedly :3 hohoho no manners betul lah budak Hana ni :P btw alhamdulillah sangat! Sangat! Encik rezeki kasi chance kat Hana untuk menang GA lagi kali ini.Heeee :D Perasaan Hana bila menang another GA ni tak jauh beza pun dengan perasaan Hana masa menang GA kak Ana dan kak Nurul dulu.Exactly the same which I wanna cry,laugh and scream at the same time hehehe.Separa sewel lah tu maksudnya hahahaha.Excited tahap hilang akal :P.
.
Honestly Hana tak expect apa-apa pun since peserta GA " Letter of Happiness Giveaway by Blog Siqahiqa" ramai tahap kebabom! :3 and lagi pun senarai hadiah dia gempak kemain lagi.Ya lah jenama duck kot! Siapa tak nak kan?! Hahah lagi-lagi bila dapat free.Hah! Memang sah satu ke'aneh'an  kalau tak excited ala-ala spesis setengah tiang bila menang.hehe Sorry lah sis tak boleh kawal ke'excited'an yang membuak-buak ni.Haha memang dah tak boleh bawa bincang dah! >_< so sila lah sepak berjemaah :P
.
And,and and! Sila juga banjiri ruang komen dengan ucapan tahniah ya.  "....."   "???!!!!"  
hahaha tak adalah gegurau ja! :P sis tak sepoyoh itu hokey! Hehe Well,Hana spesis manusia yang usually say  "adoi! Rasa besalah kat peserta lain lak bila menang ni" hahaha :P boleh caya ke tu?! Ke saja nak disepak kali kedua ni >_<  hohoho ok lah sekian sesi mengarut.So itu sahaja entri poyo sedunia daripada Hana.^^ Sila jangan jeles tau! Haha :3
.
Happy Fasting Musleem :) Al-mulk jom sebelum tidur! ^^

Sunday, 20 May 2018

Mystery Giveaway by Flavnesz





بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Hollaaaa!!!

Arghhh!!! Not updating blog for a week oh maiii!! too much dust here and there hahaha >_<
.
But alhamdulillah,Hana ada ja lagi ni.Tak berpindah ke alam barzakh pun :P hahaha ingat lawak ke?! T^T hehe anyway Happy Fasting Musleeem! :) Jom join GA super awesome dari blogger favourite Hana ni.Ngam2 tengah free2 hujung minggu kan?.Esok-esok dah start busy balik.So sementara free ni aa jum lah kita join secara berjemaah.>_<
.
Click the banner for more detail ok?! ^^


My first impression of kak Razanah's blog is Awesome! ^^ hehe honestly I love how she describe her feeling through words which sometimes related to me hahaha >_< So yah! I'm absolutely into her at the certain situation... And my favourite chapter of her entry is Chapter 75.Not really sure why?! but maybe because I been there T^T.hehe Anyway,Good luck on this GA dear kak Razanah.Hopefully it goes super Gempak!!! ^^

Sunday, 13 May 2018

Random Update


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Esok sekolah.Esok punya esok Inshaallah dah puasa dah.Yeahhh!! Who's excited to meet Mr.Ramadan?! ^^ heehe So before Hana lenyap ditelan arus masa dalam ke'busy'an seorang student *acewah* better Hana buat little update untuk blog ni.

Btw,mood menaip tak berapa nak on sangat lah beb *amboi level slumber ko* hohohoho :P So Instead of buat huraian berunsurkan ayat yang memenuhi kriteria KBAT Hana decided untuk share video bermanfaat yang sudah terang lagikan bersuluh dirembat dari YouTube.*takda masa sis nak buat video sendiri :P* 

Pengisian video ni ialah berkaitan dengan ceramah bulan puasa dari PU Azman.Korang-korang yang kenal PU Azman mesti taukan berapa skala sempoi Ustaz ni.>_< hehe seriously tak pernah bosan dengar ceramah beliau.So kalau nak tolong isi tabung pahala Hana sila lah klik play button di bawah ni.Kalau tak nak,klik kat Youtube pun boleh :P hehe *Tiada unsur membodek di situ ya* hohoho  >_<





Jom! Jom! Cari ilmu dalam video ni.^^

.

Selamat menyambut bulan Ramadan kepada korang-korang yang beragama Islam.^^ Semoga Allah kasi chance kat kita untuk bertemu dengan Mr.Ramadan lagi sebelum sempat Malaikat Maut say 'Hello' T^T Inshaallah... Anyway,fighting for a better tomorrow ok?! ^^ k.bye! Esok skolah >_< Tak sabar nak sambung mimpi semalam ~Zzzzzz

Wednesday, 9 May 2018

Motivation words #7





بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



You know what?,

Life has so many ways of letting us down.
.
People are always gonna try hard to make you feel worst.Trust me,They gonna try! They gonna try hard... :') They gonna say that you're not good enough and never deserving of this... of that... of love,of dream and whatever you hope would become true!
.
But the fact is you deserve everything in this cruel world.^^ yes you are! 
Just sometimes you need to put an heaps of effort for it!
.
.
Positive mind triggered when you block your overthinking sense.

Stop over thinking of something that already happened in the past! Because it is in the Past! Say that again " It's in the past! " It can't be changed anymore!

Instead,

Just focus on the future,keep on spreading the love and shut them out with your kindness! Then it will lead you all the way to a never ending happiness! <3


Got that?! ^_^ *If yes.Then comment I got it! hahaha :P


Selamat Mengundi kepada anda-anda yang dah cukup umur tu!! ^^ Pilih dan pangkah elok-elok tau!! Lima tahun tu lama T^T hehe anyway good luck on your commitment!!! :D


Saturday, 5 May 2018

Balik Kampung Giveaway by Her Little Guilty Pleasures




بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!!!

Hana join segment GA dari seorang blogger yang rajin terjah back sini everytime Hana buat jejak kasih kat blog dia.Hehe So introducing our segment organizer " Kak Farah " ^^ Hehe Hana kenal kak Farah since zaman Hana baru tamat SPM which is akhir tahun 2017.^^ It's quite long right? since it's already May now! huaaa >_< Hopefully kak Farah keep on blogging till forever,so I do not lose one of my favourite writer.:3 Heheh Anyway good luck on your commitment!!! ^^ 
.
So guys! please click the banner above and support this awesome segment ok?! ^^ *warning!! it's a must!! haha >_< So hit the banner now!! :P


P/S : Sorry kak Farah,seems like I'm not close enough with you to get to know your favourite voices for the past 8 years.Huaaaa T^T Big Sorry for the missed question :(

Friday, 4 May 2018

New Life as a Pra-U student



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Menjadi student pra-u bermaksud Hello " unendless duty " Bubyee!! " Laziness " hohoho T^T sila lah brain :P
.
Misi Hana sekarang bukan lagi nak pikat hati Mr.SPM tapi nak goda Mr.STPM habis-habisan hahah! :P sebab inilah peluang terakhir Hana untuk melayakkan diri ke Universiti ^^.Bila lagi nak pulun kaw-kaw kan? hehe sis tak sanggup nak repeat :P So yah! Setahun setengah bukan lama pun.Tik tok tik tok! ehhh?? Dah graduate Form 6..Hehe =3
.
Minggu ini bermula dari hari rabu lepas adalah hari pertemuan rasmi Hana dengan Mr.STPM.So sepanjang 3 hari taklimat,apa yang Hana difahamkan ialah,masuk form 6 shortcut terbaik untuk layak ke Universiti.:3 Bukan nak kempen ke apa.Just nak share pengetahuan yang Hana dapat ja.^^ Kalau korang pilih Diploma korang terpaksa bertungkus lumus selama 3 tahun baru boleh berurusan dengan degree.Kalau masuk Matrik pulak,tenaga korang akan dikerah dengan sekerah-kerahnya macam ala-ala Universiti.Tapi kalau masuk form 6,masa pengajian adalah sangat singkat at the same time jimat kos.And surprisingly,Mr.STPM ni rupa-rupanya pilihan utama dalam saringan untuk masuk Universiti sebelum merujuk kepada channel yang lain tu.Even nak apply university luar negara pun,STPM akan diutamakan compare than Matrik or Diploma.
.
Hakikatnya memanglah sijil stpm kelihatan murah dari segi nak mendapatkan kerja.Tapi ianya sangatlah mahal kalau digunakan untuk sambung degree.^^ Itu yang cikgu Hana sampaikan lah.Hana saja nak retweet sepicing ilmu yang Hana dapat tu ja :3 
.
So yah! Target terbaru Hana adalah nak capai 4 flat.>_< Amboi!! agak-agak layak tak?! :3 *dah buat mesyuarat dengan kepala hangguk ni tadi,tapi dia kata layak tak layak kalau dah tekad tu tinggi kau paksa ja diri tu bagi layak!!* hahah thanks for the cooperation dear kepala hangguk! :P 
.
Jadi minggu depan Hana dah busy dengan orientasi sebagai persediaan untuk bermesra alam dengan Mr.STPM.Huhuh serious say,baru tiga hari jadi hakak form 6 dah rasa lemau semacam.Maklumlah dah telebih bertapa kat rumah en? so hadap ja lah kesengsaraan nak bangun awal sebelum subuh,malam-malam sibuk stresskan diri nak match-kan baju bagai haha.Oh ya! Kitaorang tak pakai uniform sekolah tau.hehe nama ja form 6 tapi sebenarnya kitaorang punya cara pemakaian dah ala-ala kolej.Isnin pakai baju formal,selasa baju sukan khas,rabu baju uniform kokorikulum,khamis baju korporat atau batik then Jumaat pakai baju formal semula.Yang paling best tu,handphone boleh bawak weh!!!! hahaha :P sis terharu tambah jakun sekejap :') Selama ni,kemain ketat lagi peraturan sekolah yang nak kena hadap.Now on,laptop pun boleh sumbat masuk beg dah! Tak adanya lagi nak main sorok-sorok dengan makcik tukang sapu ke mak cik kanten ke haha :3 Then tak lah sis diserang penyakit gabra bila tetiba kena balik awal or ada kelas tambahan and so on.Kan? ^^ So apa yang boleh Hana simpulkan ialah,Best giler masuk form 6!!! 
.
Sekian.^^ btw,korang pun mesti ada komitmen sendiri kan? kan?! So,chaiyok! chaiyok! <3 



Wednesday, 2 May 2018

Motivation Words #6







بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Dream isn't just a wish,
But it's a promise that meant to be fulfilled...


While you are waiting for things to happen,others out there are making things happen.Whatever that may be  " fitness goals,career goals,friendship goals,akhirat goals... etc.

You can't " wish " and expect everything will magically happen.
Be proactive about your life and intentional with your decision! That's it when you'll actually start DO things.

So,

Start from now on,don't just wish,but Let's make it happen awesomely! 
.
- What's your current life goals? Mine is cheering my parents today,tomorrow and forever more  <3  

Alhamdulillah,Hana dah selamat mendaftarkan diri sebagai student Pra-U pada pagi tadi ^^.Yeahh!!! Excitednya nak belajar benda baru >_< So new Mission officially begins!!! ^^